Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Відбулось перше засідання робочої групи щодо змін законодавства про АРМА

25-11-2021

Сьогодні в АРМА відбулося перше засідання робочої групи з напрацювання змін до законодавства щодо вдосконалення діяльності Нацагентства. В зустрічі взяли участь керівництво та члени профільних парламентських комітетів, представники правоохоронних органів та антикорупційної  організації Transparency International Ukraine.

Предметом обговорення стали питання, важливі для покращення роботи АРМА та результативної роботи правоохоронної системи загалом. Зокрема, розглянуто майбутні зміни до законодавства в частині планування передачі активів в управління АРМА, що дозволить підвищити ефективність менеджменту арештованого майна.

За словами т.в.о. Голови Агентства Дмитра Жоравовича, учасникам зустрічі попередньо вдалося знайти порозуміння стосовно оптимальної моделі управління корправами та цінними паперами. «Адже надання компаніям, відібраним АРМА, можливостей дієво управляти корпоративними правами та акціями є однією з давніх і вкрай значущих цілей Агентства, і в цьому питанні досить непросто знайти ідеальну формулу, яка збалансує необхідність належного управління активами та права їх власників» - зазначив керівник АРМА.

Крім того, робоча група розглянула законопроект, який дозволить мінімізувати випадки зловживання юридичними інструментами з боку власників активів або третіх осіб з метою блокування заходів з управління активами.