Ц
Ц
Ц
A
A
A+

За 7 місяців АРМА збільшило надходження до бюджету у 5 разів

12-08-2021

Протягом січня-липня 2021 року чисті надходження до Державного бюджету від комерційної діяльності управителів арештованими активами склали 22 млн грн.

Для порівняння, це майже у 5 разів, або на 368% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Так, показники надходжень за сім місяців 2020 року становили 4,7 мільйонів гривень.

Варто зазначити, що АРМА управляє арештованими активами на засадах самоокупності, тобто держава не витрачає кошти ні на сам актив, ні на заходи щодо управління ним.

Ще 21,9 млн грн нараховано у якості відсотків на депозитні кошти АРМА у державному банку. Підкреслимо, що відсоткова ставка для депозитних коштів Агентства є вищою, аніж у більшості комерційних банків. Це дозволяє АРМА ефективно зберігати економічну вартість активів у грошовій формі, що вигідно і їх власникам, які отримують кошти після скасування арештів, і державі, адже в разі конфіскації тіло депозиту разом з відсотками буде перераховане до бюджету.

Загалом протягом семи місяців 2021 року АРМА згенерували близько 44 мільйонів гривень доходів від управління активами. Нараховані на депозит відсотки є потенційним доходом держави у разі винесення вироків про конфіскацію.