Ц
Ц
Ц
A
A
A+

За півроку АРМА збільшило надходження до бюджету на понад 350%

02-07-2021

За 6 місяців цього року АРМА перерахувало до державного бюджету 19,2 млн грн від управління арештованими активами, переданими управителям на підставі договорів. У порівнянні з першим півріччям минулого року сума надходжень зросла на 357%, або в 4,5 рази.

При цьому надходження з початку цього року майже на чверть (22%) перевищили суму надходжень до бюджету за весь минулий рік.  

Протягом червня держава отримала рекордні 3,8 млн грн від управління арештованим майном, що у місячному вимірі є найвищим показником за весь час діяльності АРМА.

Зазначені суми не враховують витрат, які управителі здійснюють для відновлення і покращення активів. Ці витрати, як правило, суттєво перевищують суми доходів до бюджету та дозволяють не лише зберігати арештоване майно, але й генерувати прибутки для держави від його комерційного використання. Як повідомлялося, для збереження арештованих активів у першому кварталі цього року відібрані АРМА компанії-управителі витратили 58,6 мільйона гривень. Крім того, управителі сплачують значні суми податків та створюють нові робочі місця завдяки користуванню активами.

Слід також наголосити, що вказані кошти є надходженнями лише від одного способу управління активами, які здійснює АРМА. Сюди не входять кошти від реалізованого на торгах майна та передані Агентству арештовані кошти, розміщені на банківських рахунках.