Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заступник Голови АРМА розповів про можливості Агентства у відбудові країни

22-08-2023

Заступник Голови АРМА Філіп Пронін взяв участь у засіданні Антикризового штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану, організованого Українським союзом промисловців і підприємців.

Захід присвячено збереженню потенціалу промислового виробництва будівельних матеріалів в Україні для відновлення постраждалої від війни інфраструктури. На зустрічі були присутні представники Верховної Ради, центральних органів виконавчої влади, наукових установ, об’єднань роботодавців та профспілок.

Заступник Голови Нацагентства поінформував учасників засідання, що в управлінні АРМА наразі перебуває ряд великих підприємств, продукція яких може широко використовуватись у процесах відбудови. Зокрема, йдеться про компанію «Аерок», Овруцький щебневий завод, ПрАТ «Балцем» та СПМК 17.

Також Філіп Пронін повідомив, що в разі запровадження нового виду цільових облігацій – на відновлення країни, - АРМА ініціює зміни до свого профільного закону щодо можливості придбання таких цінних паперів за рахунок арештованих коштів.

Представник Агентства нагадав, що орган вже фінансує армію шляхом придбання військових облігацій, реалізує проект використання арештованої нерухомості для реабілітації військовослужбовців та ініціював передачу арештованого майна для потреб захисників.

АРМА готове до співпраці з усіма зацікавленими сторонами як для наближення перемоги України на полі бою, так і в процесах відбудови об’єктів житлової, транспортної та виробничої інфраструктури.