Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Заява АРМА щодо обшуків в Агентстві у рамках кримінального провадження

02-04-2021

1 квітня в офісі АРМА та за місцем проживання окремих посадових осіб органу представники правоохоронних відомств провели слідчі дії у рамках розслідування кримінального провадження. Останнє стосується повернення фізичній особі арештованих коштів у сумі близько 400 тисяч доларів США на підставі судового рішення, яке, за версією слідства, було підробленим.

Слід зазначити, що АРМА детально пояснювало порядок та підстави своїх дій у цій справі, публічно заявляло про готовність надати правоохоронним органам всі необхідні матеріали, а також висловлювало зацікавленість у неупередженому розслідуванні для з’ясування реальної картини подій та кола зловмисників.  

Під час проведення слідчих дій співробітники АРМА всебічно співпрацювали з представниками уповноважених структур, надаючи правоохоронцям всі запитувані документи та необхідну інформацію.

Водночас в ході обшуків у приміщенні центрального апарату АРМА працівниками правоохоронних органів було вилучено ряд документів, зокрема, оригінали договорів управління стратегічними активами, відсутніть яких в оригіналі унеможливлює виконання АРМА покладених на неї законом завдань. Ці документи не мають жодного відношення до кримінальної справи, в межах якої проводилися зазначені слідчі дії, мета їх вилучення невідома та незрозуміла.

Національне агентство наголошує на тому, що не ухвалювало незаконних рішень стосовно повернення фізичній особі арештованих коштів, а діяло виключно у рамках наявних повноважень. АРМА й надалі готове сприяти розслідуванню відповідної кримінальної справи у межах своєї компетенції та сподівається на встановлення і притягнення до відповідальності осіб, насправді причетних до вказаних незаконних дій.