Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Роз’яснення щодо проведення конкурсного відбору управителя активами УМХ

03-09-2020

У відповідь на публікації стосовно повторного конкурсу з відбору управителя активами Українського Медіа Холдингу, які розповсюджуються у ЗМІ , АРМА повідомляє:

  • після оголошення повторного конкурсного відбору суттєві вимоги до учасників, зокрема кваліфікаційні критерії, не змінювалися;
  • під час прийому документів від компаній було вдосконалено порядок їх подання до АРМА, про що потенційних учасників конкурсу було додатково повідомлено на офіційному вебсайті Агентства – https://bit.ly/3jJ8kS1. На момент публікації відповідного оголошення жоден конкурсант не подав документи до АРМА;
  • вимога про необхідність зазначення у Програмі управління заходів щодо отримання згоди власника корпоративних прав, необхідних для здійснення фактичного управління активом, не є новацією повторного конкурсу. Ця вимога передбачена ч. 7 ст. 21 Спеціального закону про АРМА.

АРМА вкотре наголошує: конкурсний відбір управителя активами УМХ проводиться у відповідності до законодавства, згідно з визначеними й оприлюдненими процедурами та з дотриманням принципів відкритості. На офіційному вебсайті АРМА доступна детальна інформація про результати першого конкурсу, умови повторного відбору, додаткові повідомлення для учасників,  а також підсумки етапу прийому документів з переліком потенційних управителів.