Ц
Ц
Ц
A
A
A+

В управління АРМА вперше передано арештований актив за згодою власника

29-11-2021

На підставі згоди власника АРМА отримало в управління грошові кошти в іноземній валюті, сума яких у гривневому еквіваленті становить понад 600 тисяч.

Наразі кошти, прийняті в управління співробітниками Центрально-західного міжрегіонального територіального управління АРМА, розміщено на депозитних рахунках Агентства в «Ощадбанку».

Варто зазначити, що, згідно зі Спеціальним законом про АРМА, активи приймаються в управління на підставі ухвали слідчого судді, суду чи згоди власника активів. Однак до цього часу у практиці Агентства не було жодного випадку добровільної передачі арештованого активу в управління.

«Цей прецедент свідчить про зростання довіри власників до інституту управління арештованими активами. АРМА наділене всіма необхідними повноваженнями для ефективного збереження вартості активів, що дозволяє захистити право власності у разі виправдувального вироку або скасування арешту з інших підстав» - повідомив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Особливість управління арештованими грошовими активами полягає, зокрема, у тому, що на депозитні кошти АРМА нараховуються відсотки за ставками, які є одними з найбільш вигідних на ринку банківських послуг в Україні. За наявності законних підстав, кошти повертаються власникам разом з нарахованими на них відсотками, що дає змогу компенсувати вплив інфляції і навіть капіталізувати грошові активи.

Завдяки останнім поповненням депозитних рахунків, у тому числі перерахуванню коштів від реалізації на торгах найбільшого лоту в історії АРМА, депозитний портфель Агентства станом на кінець листопада цього року зріс до рекордних 693 мільйонів у гривневому еквіваленті.