Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА виконує рішення ВАКС та передає ПАТ “Вінницяпобутхім” до ФДМУ для реалізації

19-09-2024

Рішенням Вищого антикорупційного суду стягнуто в дохід держави актив, який належить Акціонерному товариству «Невская косметика», а саме частку у розмірі 100 % (акцій) Статутного капіталу ПАТ «Вінницяпобутхім».

АРМА ініціювало робочу нараду з представниками Фонду державного майна України, під час якої обговорювалося питання передачі "Вінницяпобутхім" до ФДМУ на виконання рішення ВАКС. За підсумками зустрічі Нацагентство надіслало офіційний лист управителю та Офісу генерального прокурора, повідомивши про початок процесу передачі активу до Фонду держмайна.

Інформуємо, що у 2023 році АРМА здійснило моніторинг і контроль по діючим управителям арештованих активів і тоді ж було миттєво забезпечено ефективні результати. 

Так, загальна сума надходжень від ТОВ «Крайтекс-сервіс» (управителя) у першій половині 2023 року склала лише 750 тис. грн., але вже у серпні було отримано до державного бюджету за один місяць управління  майже 8 млн гривень. Таким чином, завдяки ефективному управлінню арештованим активом лише за рік до Державного бюджету АРМА забезпечило більше 73 мільйонів гривень.

Крім того, з метою продовження забезпечення надходжень від управління до моменту реалізації активу після рішення ВАКС щодо націоналізації приватного акціонерного товариства з російськими коренями Нацагентство звернулося до Кабінету Міністрів щодо підтримки ініціативи АРМА з продовження  управління активом для управителя, що вже забезпечує сталі надходження до Державного бюджету України.

Наразі згідно абзацу 2 частини 3 статті 21 спеціального закону про АРМА Нацагентство припиняє управління активом та розпочинає процес передачі активу до Фонду держмайна України.

Сподіваємося, ФДМУ забезпечить реалізацію інвестиційно привабливого підприємства в найкоротші строки.