Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА передало в управління «Нафтогазу» понад 200 АЗС та об’єктів нерухомості за рішенням уряду

13-05-2022

Кабінет Міністрів України врахував пропозицію АРМА щодо передачі в управління за особливою процедурою низки арештованих активів автозаправного бізнесу в Україні. Йдеться про понад 200 автозаправних комплексів та об’єктів нерухомості, які належать 31 юридичній особі, зокрема «Глуско рітейл» та дочірнім компаніям. Крім того, в управління передано також корпоративні права усіх зазначених юридичних осіб.

Управителем активів відповідно до статті 21-1 Закону про АРМА урядом визначено ТОВ «Нафтогаз Ойл Трейдинг». Особливий порядок передачі арештованих об’єктів в управління застосовано з огляду на наявність ризиків збою та переривання їх функціонування. Відповідно, з метою уникнення подібних негативних сценаріїв контролювати господарську діяльність арештованих компаній у найкоротші строки почне одне з підприємств групи «Нафтогаз».

«В умовах украй складної економічної ситуації та дефіциту на ринку палива у країні стабільна робота комплексів АЗС має неабияке значення. Наразі АРМА спільно з Мінекономіки, Міненерго та за підтримку Кабміну зробило все для того, щоб сотні арештованих автозаправних станцій та пов’язаних об’єктів повноцінно функціонували в інтересах держави та для потреб громадян», - зазначив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

Довідково. Особливий порядок відбору управителів для стратегічних та соціально важливих активів застосовується у виняткових випадках і дає змогу найбільш ефективним державним компаніям на законних підставах та у максимально стислі строки налагодити управління об'єктами критичної інфраструктури. До використання такого механізму АРМА вдалося вже неодноразово – минулого року за аналогічною процедурою в управління було передано майно двох ТЕЦ у Львівській області та акції ПрАТ «Донецькоблгаз».