Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Агентство розшукало активи держзрадників-власників стратегічних підприємств, які сприяли рф у підривній діяльності

13-10-2023

На виконання запиту Головного слідчого управління Служби безпеки України АРМА виявило та розшукало активи державних зрадників - громадян України, які є власниками, засновниками та службовими особами підконтрольних українських підприємств.

Починаючи з 2015 року по теперішній час, фігуранти діяли за попередньою змовою з громадянином росії та сприяли ворожій державі у проведенні підривної діяльності проти України через придбання стратегічних підприємств України та зупинення їх діяльності. Такі кроки завдали шкоди економічній безпеці держави.

 Працівники Управління виявлення та розшуку активів АРМА встановили у зрадників наявність українських активів, а саме: 

  • елітної нерухомості в центрі столиці
  • авто
  • земельних ділянок
  • часток в статутних капіталах підприємств
  • банківських рахунків з мільйонними залишками на них та інше.

 Крім того, Агентство встановило наявність корпоративних прав та нерухомості у США одного із фігурантів провадження. АРМА очікує відповіді на інші міжнародні запити.

 Отримавши інформацію від АРМА, орган досудового розслідування вжив усі необхідні процесуальні дії, за результатами яких у жовтні поточного року на підставі ухвали слідчого судді наклав арешт на банківський рахунок одного із фігурантів із наявними коштами на ньому на суму понад $1 млн”, - повідомив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін. 

Ці кошти передано в управління АРМА.