Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Агресія рф призвела до знищення та пошкодження низки арештованих активів

30-06-2022

В ході активних бойових дій на території України було пошкоджено або повністю зруйновано ряд арештованих активів, переданих в управління АРМА.

Зокрема, через дії загарбників, руйнувань або знищення зазнав відомий комплекс, мисливська ексрезиденція Януковича в Сухолуччі, одна зі станцій нафтопроводу «Самара – Західний напрямок», ангар у Межигір’ї, баржа в Очакові тощо.

Так, в Сухолуччі, на території готельно-ресторанного комплексу «Акація», внаслідок обстрілу військовими російської федерації сталося загоряння лісу та будівель, пожежею знищено будинок для відпочинку та будинок охорони. Окрім того, знищено майно, яке знаходилось всередині цих будівель. На теперішній час встановлюються дані щодо знищених об’єктів та суми завданих збитків.

Водночас через бойові дії в Житомирській області, під час нанесення агресором повітряних ударів, було зафіксовано два вибухи на території однієї з лінійних виробничо-диспетчерських станцій магістрального нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок». У результаті вибухів пошкоджено технологічне обладнання, трубопроводи піногасіння і водяного охолодження резервуару, будівлі і споруди. Орієнтовна вартість відновлення пошкодженого майна за попередніми оцінками перевищує 240 мільйонів гривень.

Також після ракетного удару по порту Очаків була повністю знищена баржа BS-016. Сума збитків наразі встановлюється.

Руйнувань зазнало і Межигір’я, на території якого пошкоджено ангар для зберігання гелікоптерів та ангар для зберігання катерів. Представники АРМА спільно з правоохоронцями працюють над визначенням завданих збитків.

Варто зазначити, що станом на сьогодні неможливо достеменно встановити, чи зазнали пошкоджень інші арештовані активи, які знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території, а відтак, визначити загальні суми збитків через неможливість оглянути ці активи.