Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Активи, передані АРМА під час війни: ТОВ «АЕРОК»

01-07-2022

В Україні продовжують арештовувати активи, які належать російському бізнесу. Нещодавно суд наклав арешт на пов’язану з кремлівським олігархом компанію, який є одним із найбільших платників податків у росії.

Як зазначають у ДБР, за рахунок отриманих в Україні коштів сплачувалися податки та збори до бюджету країни-окупанта, фінансувався її силовий блок та оборонно-промисловий комплекс під час агресії проти нашої держави.

Рішенням суду арештоване майно підприємства орієнтовною вартістю понад 2 млрд грн передано в управління АРМА. Зокрема, серед переданих активів:

- нерухомість та земельні ділянки у Київській та Львівській областях (24 об’єкта);

- автомобілі (22 одиниці);

- 100% корпоративних прав;

- статутний капітал;

- грошові кошти на рахунках.

Мова йде про одного з найбільших виробників бетоноконструкцій в Україні -  ТОВ «Аерок». Підприємство було засновано у грудні 2006 року з метою будівництва заводу з виробництва автоклавного газобетону у місті Березань Київської області та у 2008 році у місті Обухові.

Компанія «Аерок» до початку повномасштабної війни була лідером на ринку ринку виробів із пористого бетону автоклавного твердіння в Україні та найбільшим постачальником цих виробів під торговою маркою AEROC у всі регіони країни.

Наразі АРМА вживає заходи з підготовки активів компанії до передачі в управління.