Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Арештована яхта колаборанта і зрадника України медведчука перейшла під прапор України

15-05-2024

Спільними зусиллями Агентства з розшуку та менеджменту активів та Адміністрації судноплавства арештована люксова 92-метрова яхта “Royal Romance” набула статус українського судна, що означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України. 

Голова Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України вручаючи Свідоцтво про право плавання під Державним прапором України відмітив, що вже внесені відповідні зміни до Міжнародної морської організації (ІМО).

Це історичний момент для нашої країни. Перший в історії України арештований актив, що знаходиться за кордоном, отримав державну реєстрацію в Україні. Зазначене сприятиме подальшій реалізації арештованої яхти та надходження коштів від реалізації до державного бюджету України. Ми горді бути частиною цього процесу та впевнені, це майно слугуватиме в інтересах України, - зазначив Євгеній Ігнатенко. 

Голова АРМА привітала українців зі знаковою подією та вкотре наголосила, що все злочинно-здобуте майно працюватиме на благо України.

Вітаю всіх Українців з тим, що яхта “Royal Romance” перейшла під прапор України! Хочу наголосити на тому, що ми зробимо все можливе, щоб все злочинно здобуте і виведене за кордон майно було повернуто під юрисдикцію України”, - підкреслила Олена Дума.