Ц
Ц
Ц
A
A
A+

Арештовані активи ПрАТ "Вінницяпобутхім" позбавлені електропостачання через "зв'язок з рф"

07-03-2023

В умовах воєнного стану в управління АРМА передають значну кількість активів, арештованих в рамках кримінальних проваджень, які водночас потрапляють під санкції. У деяких випадках це створює додаткові ризики для пошуку управителів та забезпечення належного функціонування таких активів.

Так, 24 січня 2023 року АТ «Вінницяобленерго» зупинило договірні відносини з ПрАТ «Вінницяпобутхім» та припинило постачання електроенергії на об’єкти арештованого підприємства. В результаті, зникла можливість опалювати складські приміщення та забезпечувати дотримання необхідних технологічних умов для збереження сировини та готової продукції, а також обладнання, які зберігаються на складах активу.

Наразі ПрАТ «Вінницяпобутхім» веде перемовини з АТ «Вінницяобленерго» щодо відновлення електропостачання, проте постачальник електроенергії відмовляється вести діалог з компанією, посилаючись на її зв’язок з російською федерацією.

Крім того, через зупинку постачання комунальних послуг умови зберігання сировини та готової продукції не відповідають технологічним стандартам, що призводить до псування вже готової продукції та сировини (низька температура, підвищена вологість та інше).

АРМА вживає всіх можливих заходів для збереження арештованих активів ПрАТ «Вінницяпобутхім», зокрема налагоджує комунікацію з АТ «Вінницяобленерго», щоб забезпечити відновлення електропостачання підприємству. Також здійснюються необхідні заходи щодо управління залишками сировинної бази та готової продукції, які зберігаються на арештованих складах активу.

Як повідомлялось раніше, у грудні 2022 року АРМА визначило переможця конкурсу з відбору управителя для арештованих активів ПрАТ «Вінницяпобутхім». Майбутнім управителем обрано ТОВ «Крайтекс-Сервіс». Невдовзі відбудеться укладення договору управління та фактична передача управителю об’єкта за актом прийому-передачі.

Нагадаємо, ПрАТ «Вінницяпобутхім» спеціалізується на виробництві миючих синтетичних порошкоподібних засобів, товарів побутової хімії, парфумно-косметичної продукції.

Компанія була створена у 1999 році на базі Вінницького хімічного заводу.

ПрАТ «Вінницяпобутхім» випускає продукцію багатьох торгових марок, серед яких: «Сарма», «Невская Косметика», «Ушастый нянь».