Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА долучилось до розслідування схеми махінацій з документами держзразка

01-09-2023
Агентство з розшуку та менеджменту активів долучилось до розслідування схеми виготовлення та збуту підроблених документів державного зразка.
 
Під час аналітичних досліджень у контексті заходів з виявлення та розшуку активів (АРМА опрацьовувало запит органів Національної поліції України) фахівці Агентства встановили схему виготовлення та збуту підроблених документів державного зразка. Йшлось про свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, водійські посвідчення та державні акти про право власності на землю.
 
Спеціалісти встановили, що, діючи за розробленими планом, організатори злочинної групи налагодили систематичну комерційну діяльність з виготовлення підроблених документів державного зразка та пошуку громадян, які бажали придбати підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.
 
«Наші фахівці під час проведення детального аналізу вмісту копій накопичувачів виявили відомості щодо активів, які можуть належати фігурантам досудового розслідування, та інформацію, яка вказує на можливий факт вчинення протиправних дій. 
Це вказує на те, що особи, які вказані у запиті, систематично та усвідомлено підробляли офіційні документи», - прокоментував заступник Голови АРМА Павло Великоречанін.
 
Завдяки злагодженій співпраці АРМА та Національної поліції України, й використанню сучасних технологій, які фахівці обох відомств постійно застосовують у своїй професійній діяльності, було виявлено інформацію про майно фігурантів справи. У подальшому правоохоронні органи накладуть на нього арешт.