Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА готує до продажу арештовану залізну руду російського олігарха

12-04-2023

Працівники АРМА провели огляд та готують до реалізації арештовану залізну руду, що знаходиться в порту «Південний».

Зокрема, фахівцями Агентства оглянуто на складах залізорудні брикети виробництва Лебединського гірничо-збагачувального комбінату, який належить російському олігарху Алішеру Усманову. Майно було доставлено до порту із застосування митного режиму «транзит» для накопичення суднової партії з метою подальшого транспортування до Китайської Народної Республіки.

Також фахівці Нацагентства здійснили огляд переданих для реалізації залізорудних котунів виробництва Михайлівського ГЗК, які також розміщено в зоні митного контролю ДП «ІЗМ МТП». На основі зібраних матеріалів встановлено, що майно надійшло до терміналу ТОВ «ТІС-ВУГІЛЛЯ»  залізницею для перевантаження на морський транспорт за договором з компанією «Metalloinvest Trading AG». Морський термінал ТОВ «ТІС-ВУГІЛЛЯ» розташований в морському порту «Південний», в пункті контролю «Визирка», а частина залізорудних котунів знаходиться на відповідальному зберіганні ДП «ІЗМ МТП».

Варто зазначити, що активи зберігаються на різних складах та майданчиках і наразі є нерозмитненими.

За результатами огляду майна, АРМА зібрало необхідну інформацію, яка буде використана при оцінці активів. На даний момент Агентство здійснює заходи щодо передачі вказаного майна на реалізацію торговому майданчику, визначеному в порядку конкурсного відбору.