Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА має намір відмінити торги на “Prozorro.Продажі” щодо мінеральних добрив (карбамідо-аміачна суміш).

22-04-2024

Сьогодні, 22 квітня, переможцем торгів було визначено ТОВ “Мирко Трейд”.  Актив було продано вдвічі дешевше від початкової ціни -  за 32 028 632,43 гривень від стартової - 64 057 264,86 гривень.

Згідно з регламентом роботи електронної торгової системи “Prozorro.Продажі”, зокрема пункту 7.3, електронний аукціон може бути відмінено Організатором (АРМА) на будь-якому етапі, але до моменту укладення договору купівлі-продажу (договору, на підставі якого буде передано право), виключно на підставі відповідного рішення.

Нацагенство вбачає підстави відсутності під час торгів належного конкурентоспроможного середовища (участь одного учасника) та неринкової ціни продажу. Водночас електронним майданчиком, з моменту оголошення конкурсу (12.04.2024 року), не було в повній мірі забезпечено поширення інформації про зазначений арештований актив.

“АРМА детально вивчить, якою є ціна арештованого мінерального добрива в перерахунку за тонну, та скільки переможець аукціону (майбутній власник) має сплатити митних платежів та ПДВ до бюджету, і ухвалить відповідне рішення”, - наголосила Голова Агентства Олена Дума.