Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА надало пропозиції для доопрацювання законопроекту №8311

03-02-2023

Під час сьогоднішнього засідання Антикорупційного комітету парламенту керівництво АРМА висловили свої зауваження та пропозиції до законопроекту №8311, головною ідеєю якого є надання Агентству повноважень реалізувати підсанкційні та арештовані активи в системі Prozorro.Продажі. При цьому отримані від продажу кошти пропонується перераховувати на потреби оборони країни шляхом придбання військових облігацій.

Насамперед, представники АРМА проаналізували положення законопроекту щодо реалізації майна на підставі балансової вартості, вказавши на доцільність проведення оцінки активів перед продажем як на більш доречному способі визначення вартості арештованих об’єктів. Також були висловлені зауваження щодо запропонованої процедури торгів, реалізації корпоративних прав тощо.

Загалом Нацагентство підготувало пояснення та рекомендації фактично по кожній запропонованій законопроектом новації у повноваженнях АРМА. Позиція Агентства із ключових питань проекту закону суголосна з висновками експертів профільних антикорупційних організацій, передусім Transparency International Ukraine.