Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА налагодило співпрацю з унікальною українською ІТ-платформою LIGA360 SQUAD

23-01-2023

Минулого року АРМА опрацювало вдвічі більше запитів від компетентних органів щодо виявлення та розшуку активів, ніж протягом 2021-го року. З огляду на зростання кількості звернень як у рамках кримінальних проваджень, так і в межах санкційного механізму, Агентство постійно працює над впровадженням нових інструментів автоматизації процесів у сфері розшуку активів.

Водночас для отримання максимально повної інформації в ході виявлення та розшуку активів Національне агентство послідовно розширює доступ до інформаційних ресурсів, що дає змогу підвищувати показники розшукових заходів, у тому числі щодо активів країни-агресора.

LIGA360 SQUAD - це унікальна українська ІТ-платформа, яка дозволяє відстежувати російський та білоруський слід і будувати схему взаємозв'язків з особами, котрі мають до нього стосунок. Географія можливостей платформи охоплює понад 85 країн світу.

Основними завданнями інструменту є:

  • Інтеграція світових інформаційних потоків та баз даних;
  • Виявлення зв’язків активів та осіб з рф та рб;
  • Підтримка розслідувань, які здійснюють державні установи, правоохоронні органи, неурядові організації та акредитовані засобами масової інформації журналісти-розслідувачі.

За допомогою інструментів LIGA360 SQUAD працівники АРМА отримали додаткові можливості для здійснення аналізу та отримання інформації в ході пошуку активів та взаємозв’язків фігурантів кримінальних справ та санкційних списків з пов’язаними особами як на території України, так і за кордоном. Зокрема, йдеться про:

- відомості про компанію, її керівників та бенефіціарів, поточний стан реєстрації, юридичні та фактичні адреси, інформації про відокремлені підрозділи;

- можливості відстеження афілійованих зв’язків між компаніями та бенефіціарами;

- міжнародні санкційні списки, історію походження даних та аудиторських звітів;

- можливості пошуку активів компаній, які потрапили під санкції.

Таким чином, АРМА використовує фактично всі наявні технології й інструменти для розшуку активів, що забезпечує правоохоронні та інші уповноважені органи якісною аналітичною інформацією про власність фігурантів кримінальних проваджень і підсанкційних осіб.