Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА налагоджено інформаційний обмін з 45 банківськими установами

18-09-2018

АРМА налагоджено інформаційний обмін з 45 банківськими установами. З початку року АРМА направлено 103 запита до банківських установ у рамках здійснення повноважень з виявлення та розшуку активів осіб, зазначених у зверненнях правоохоронних органів.

 На письмову вимогу АРМА банками розкривається інформація стосовно юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю щодо наявності та стану рахунків, операцій за рахунками конкретної юридичної або фізичної особи, фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності.

Агентство отримує інформацію про залишки на рахунках у банках у гривнях, доларах США та Євро. Відповідно до підписаного договору між АРМА та Національним банком України, Агентство має можливість надсилати запити до банків системою  електронної пошти Нацбанку.

Нагадаємо, АРМА здійснює повноваження з виявлення та розшуку активів, одержаних від корупційних та інших злочинів за зверненням слідчого, детектива, прокурора, суду (слідчого судді), а також на запит відповідних органів іноземних держав.