Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА налагоджено інформаційний обмін з усіма діючими банківськими установами

02-03-2020

Відповідно до Закону України «Про банки і банківську діяльність» АРМА має доступ до інформації щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю.

На сьогодні Агентством налагоджено інформаційний обмін з усіма діючими банківськими установами. Завдяки цьому на письмову вимогу АРМА банками надається інформація стосовно юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю щодо наявності та стану рахунків, операцій за рахунками конкретної юридичної або фізичної особи, фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності.

Крім того, АРМА отримує інформацію про залишки на рахунках банківських установ у гривні, доларах США, євро та інших валют, наявність орендованих комірок/сейфів, відкритих рахунків у цінних паперах, металевих рахунків.

Нагадуємо, АРМА здійснює повноваження з виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному проваджені, за зверненням слідчого, детектива, прокурора, суду (слідчого судді), а також на запит відповідних органів іноземних держав.