Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА налагоджує контакти з міжнародними платформами для продажу яхти Royal Romance

21-12-2022

З метою ефективного управління арештованою яхтою Royal Romance шляхом її реалізації на торгах, АРМА налагоджує взаємодію зі спеціалізованими міжнародними аукціонами, які є світовими лідерами у відповідній сфері.

Наразі до АРМА за власною ініціативою та з пропозицією співпраці звернулася низка міжнародних аукціонів і  яхтових брокерів, які спеціалізуються на продажу елітних яхт та є членами відомих брокерських асоціацій, зокрема MYBA та LYBRA.

АРМА проаналізувало всі наявні звернення, а також дослідило ринок на наявність інших авторитетних платформ, що дало змогу сформувати попередній список майданчиків, які мають найкращий досвід, репутацію і спроможності на ринку.

Зокрема, йдеться про міжнародні аукціони та  яхтових брокерів, які знаходяться в США, Монако, Великій Британії, Франції та ОАЕ.

АРМА направило електронні листи до згаданих компаній з пропозицією провести онлайн-консультації та обговорити технічні деталі.

Станом на сьогодні Агентство отримало відповіді від чотирьох аукціонів, які підтвердили зацікавленість у співпраці, направили презентаційні матеріали про свої компанії та висловили бажання провести zoom-дзвінок.

О 15.00 21 грудня запланований перший такий дзвінок з президентом однієї з компаній, офіс якої розташовано у Сполучених Штатах Америки. Згадана компанія займається продажем морських активів на міжнародному рівні та є підрядником Служби федеральних маршалів США (одна з функцій Служби – аукціонний продаж арештованого й конфіскованого майна), надаючи їм послуги «під ключ» – від транспортування морських суден між портами до поточного технічного та іншого обслуговування.

Водночас деякі платформи для ухвалення рішень про співпрацю висловили побажання отримати додаткову інформацію про яхту, зокрема її детальні технічні характеристики, історію обслуговування, реєстраційні документи тощо.

Минулого місяця представники АРМА в межах відрядження до Республіки Хорватія здійснили огляд арештованої яхти орієнтовною вартістю 8 мільярдів гривень, що належить членам сім'ї народного депутата й одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили.

АРМА розшукало зазначений актив у межах кримінального провадження та в подальшому, після накладення арешту, отримало елітне майно для збереження економічної вартості шляхом реалізації на торгах.  

Слід наголосити, що управління арештованим майном, яке перебуває в межах іноземної юрисдикції, є унікальною ситуацією та не має аналогів не лише в Україні, але й у міжнародній практиці. Тому для успішної реалізації зазначеного кейсу АРМА працює не лише з міжнародними аукціонами, але й над змінами до національних нормативно-правових актів, яке регулюють порядок продажу арештованого майна.