Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА наполягає на продовженні постачання електроенергії до Овруцького щебеневого заводу та збереженні його інвестиційної привабливості

07-12-2023

Київ, 07 грудня 2023 року

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) вживає заходів для збереження інвестиційної привабливості арештованих активів Овруцького щебеневого заводу Гомельського міського шляхового будівельно-ремонтного тресту.

У зв’язку з арештом дане підприємство не веде господарську діяльність та не оплачує рахунки за електроенергію (щомісяця - близько 280 000 грн). Через це постачальник електроенергії (е/е), Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго”, 28 листопада поінформувало керівництво заводу про припинення надання послуг в односторонньому порядку.

Позаяк відключення е/е призведе до затоплення кар’єру й неможливості відновлення його роботи, знищення цінного обладнання та втрати інтересу бізнесу до управління даним об’єктом, АРМА звернулось до “Укрінтеренерго” з проханням не припиняти постачання е/е промисловому підприємству на період проведення конкурсного відбору управителя заводом та налагодження ним процесів. Агентство очікує, що майбутній управитель арештованими активами оплатить борги за е/е, відновить роботу підприємства й, таким чином, збереже його економічну вартість.

Нацагентство закликає “Укрінтеренерго” до державницької позиції, яка у випадку з Овруцьким щебеневим заводом полягатиме у постачанні підприємству світла і, таким чином, його перебуванні в операційному, робочому стані. Наша спільна мета - залучення фахового управителя, який не тільки відновить діяльність заводу та створить робочі місця, але й забезпечить постійні надходження до державного бюджету”, - прокоментувала очільниця АРМА Олена Дума.

Додамо, що відключення е/е підвищить соціальну напругу у с. Бондарі Коростенського району, де розташовані активи компанії. На балансі підприємства перебуває 8 багатоквартирних житлових будинків, у яких мешкають понад 130 сімей. Також завод забезпечує водопостачання для потреб Бондарівської амбулаторії, що обслуговує понад 3 000 мешканців, Центру екстреної медичної допомоги та Бондарівського ліцею (навчаються 140 дітей).

Нагадаємо, кінцевим бенефіціаром підприємства є Гомельська міська рада (Білорусь).

Ухвалою слідчого судді Корольовського районного суду м. Житомира від 20 червня 2022 року у справі №296/3270/22 накладено арешт на основні засоби заводу у кількості 355 найменувань шляхом його відчуження, розпорядження та користування. Ухвалою слідчого судді від 2 вересня 2022 року у справі №296/5438/22 корпоративні права та майно підприємства передано в управління Нацагентству.

АРМА оголосило конкурс на відбір управителя Овруцьким щебеневим заводом 30 листопада цього року.