Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА обмінялося досвідом і рекомендаціями з кіберполіцією

19-07-2022

Сьогодні фахівці АРМА з виявлення та розшуку активів провели робочу зустріч з представниками Департаменту кіберполіції.

Під час зустрічі представник Департаменту кіберполіції розповів про основні види кіберзлочинів, яким протидіють правоохоронці, зокрема DDOS-атаки, хакерські атаки на українські урядові сайти, онлайн-шахрайство у банківському секторі тощо. Також предметом обговорення були превентивні заходи в сфері протидії кіберзлочинності.

Однією з важливих тем зустрічі стала процедура зняття інформації з цифрових носіїв, які в сучасних умовах є важливим джерелом даних у кримінальному провадженні.

У ході зустрічі працівники кіберполіції надали рекомендації щодо використання новітніх програмних комплексів, отриманих АРМА від міжнародних партнерів в рамках роботи ІТ-лабораторії.

Крім того, обговорено питання взаємодії між АРМА та кіберполіцією щодо розшуку криптовалютних активів, можливостей накладення арешту на віртуальні валюти, а також управління ними.

Сторони домовилися про подальшу співпрацю, основним вектором співробітництва визначили обмін практиками і технологіями у сфері виявлення та розшуку, а також протидію кіберзагрозам в умовах війни.