Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА обрано нового Переможця торгів та проводить переговори з аукціонним домом Boathouse Auctions (США) щодо реалізації яхти "Royal Romance"

14-05-2024

Переможець конкурсу, Аукціонний дім Troostwijk Auctions (Нідерланди) 30 квітня 2024 року своїм листом повідомили АРМА про відмову від продовження переговорів для підготовки та підписання договору про організацію торгів. Зазначені причини є конфіденційними і не підлягають розголошенню.

Відтак, за умовами Конкурсу, пропозиція щодо реалізації 92-метрової яхти "Royal Romance", 1 травня 2024 року була передана учаснику, який посів друге місце, отримавши у загальному 108 балів.

«АРМА вже отримано офіційне підтвердження від американського аукціонного дому Boathouse Auctions про початок переговорів з їх представниками. Наразі ми детально обговорюємо всі правові питання та юридичні запобіжники для проведення аукціону. Україна вперше стикнулася з питанням реалізації арештованого активу такого масштабу за кордоном. Яхта має бути реалізована, а кошти від її реалізації – мають посилити обороноздатність України перед ворогом. Національне агентство робить все можливе і в занадто короткі строки, в тому числі звернулося до Офісу Генерального прокурора, правоохоронних органів України та органів влади Хорватії для продовження тимчасових заходів арешту, як це передбачено законодавством Хорватії» - повідомила Голова Нацагентства Олена Дума.

Boathouse Auctions - американський аукціонний дім. На ринку з 2018 року. Створено виключно для реалізації високоякісних яхт. Мають багаторічний досвід роботи на світовому ринку. З ними співпрацюють близько 7 тисяч брокерських компаній з усього світу, яких і плануються залучити до реалізації яхти Royal Romance.