Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА опрацьовано понад 300 запитів з виявлення та розшуку активів підсанкційних осіб

21-07-2022

З початку повномасштабної війни рф проти України АРМА активно вживає заходи з розшуку активів осіб, причетних до російської агресії, на території України і за її межами та тісно співпрацює з органами влади України в цій сфері.

Так, між  Міністерством юстиції України та АРМА підписано Порядок надання АРМА інформації на запити Міністерства юстиції України при реалізації державної політики у сфері стягнення в дохід держави активів осіб, щодо яких застосовано санкції.

В рамках реалізації вказаної державної політики Міністерство юстиції звертається до АРМА стосовно виявлення та розшуку активів, що належать підсанкційним особам, які в той чи інший спосіб підтримують агресію окупантів проти України.

Співробітники профільних управлінь Агентства у найкоротші терміни, передбачені законом, вжили заходи щодо встановлення активів (корпоративних прав, транспортних засобів, нерухомості тощо) понад 300 підсанкційних осіб.

Як неодноразово підкреслювалось, пріоритетним завданням АРМА у воєнний час є розшук активів осіб, причетних до російської агресії, з подальшим їх стягненням в дохід держави. При цьому, саме об’єднання зусиль профільних державних інституцій наближує перемогу України.

Варто зазначити, що АРМА продовжує активно вживати заходи з виявлення та розшуку активів в рамках кримінальних, адміністративних та цивільних проваджень.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України АРМА опрацювало понад 600 запитів від правоохоронних органів про розшук активів у справах, пов’язаних з військовою агресією рф та щодо інших злочинів. В результаті здійснення заходів з розшуку в Україні та за кордоном, виявлено активи на загальну суму понад 70 мільярдів гривень (понад $2 млрд).