Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА отримало повноваження розшукувати активи заборонених політичних партій

10-11-2022

Уряд уповноважив АРМА розшукувати активи заборонених в Україні політичних партій.

Виконувати зазначену роботу Національне агентство буде на підставі постанови Кабінету Міністрів, якою внесено зміни до Порядку переходу майна заборонених партій у державну власність.  

Виявлення та розшук зазначених активів відбуватиметься за запитами Міністерства юстиції, які повинні містити опис запитуваної інформації, повне найменування та ідентифікаційний код політичної партії (її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків), копію рішення суду про заборону тощо.

АРМА має забезпечити виконання запиту протягом 5 робочих днів з моменту його отримання, використовуючи наявні інструменти розшуку та існуючий доступ до джерел інформації.

Як відомо, наразі в Україні судом заборонена діяльність 12 політичних партій. Це: «Опозиційний блок», «Соціалісти», партія «Справедливості та розвитку», «Наші», «Держава», «Блок Володимира Сальдо», «Ліва опозиція», «Партія Шарія», «Союз лівих сил», «Опозиційна платформа – За життя», «Прогресивна соціалістична партія України» та «Соціалістична партія України».

Представники зазначених партій брали безпосередню участь у встановленні окупаційного режиму на захоплених РФ територіях України та ​організації та проведенні на цих територіях фейкових «референдумів».

Окремо слід зазначити, що АРМА вже активно співпрацює з Мін’юстом щодо розшуку активів осіб, які потрапили під санкції. Станом на сьогодні Національне агентство розшукало активи у рамках опрацювання понад 1 000 запитів, які надійшли від міністерства.