Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА передало корправа одного з авіаційних заводів в управління підконтрольному Міноборони АТ «Мотор Січ»

16-11-2023

Київ, 15 листопада 2023 року

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) передало 100% корпоративних прав одного з авіаційних заводів до АТ «Мотор Січ». 

Відповідний договір управління підписано у середу 15 листопада.

За ініціативи АРМА було схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України та передано завод у користування Міністерства оборони України.

Назва об’єкту не розголошується з безпекових причин.

«Передача зазначених корпоративних прав від АРМА до АТ «Мотор Січ» – це історія про настання невідворотної економічної відповідальності В'ячеслава Богуслаєва, власника авіазаводу та особи, якій інкриміновано колабораційну діяльність, пособництво державі-агресору та надання сприяння терористичній організації, - прокоментувала Голова АРМА Олена Дума. – Встановлення контролю над корправами авіазаводу забезпечить його безперебійну роботу, поліпшить якість управління компанією і дозволить обом підприємствам працювати на оборонний сектор України до та після перемоги над нашим ворогом».

Об’єкт історично тісно співпрацює з АТ «Мотор-Січ», виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів. 

Своєю чергою, відчужене державою АТ «Мотор Січ» виконує важливі завдання з посилення обороноздатності країни.

АРМА вкотре наголошує на тому, що стратегічно важливі підприємства повинні працювати на користь держави та приносити доходи до її бюджету.