Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА переймає досвід правоохоронних органів країн ЄС у сфері розшуку активів

25-06-2024

Для протидії сучасним злочинам необхідні інноваційні методи розслідування. На запрошення Консультативної місії Європейського Союзу в Україні представники Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) взяли участь у серії тренінгів з кримінальних розслідувань корупційних справ, фінансових та економічних злочинів, а також цифрових розслідувань. Зокрема, фахівці АРМА ознайомилися з методами протидії кіберзагрозам, технологією застосування відкритого коду GraphSense та цифровими інструментами для здійснення криміналістичних досліджень зображень за допомогою штучного інтелекту тощо.

Навчання відбулося у Відні (Австрія) та було організовано Центром цифрової безпеки та захисту Австрійського технологічного інституту (AIT). Участь у ньому взяли представники Управління виявлення та розшуку активів і Управління виявлення та розшуку у справах про визнання необґрунтованими активів, методологічного забезпечення та правозастосування.

Тренінги, зокрема, проводили представники австрійських правоохоронних органів, а ключовою темою навчання стало отримання та збір інформації для розшуку активів за найкращими практиками країн ЄС.

АРМА продовжує посилювати міжнародну співпрацю у сфері виявлення та розшуку активів. Ключовим партнером у цій сфері залишається Європейський Союз. Сьогодні, 25 червня 2024 року, розпочинаються офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу. АРМА продовжуватиме наближати сферу виявлення, розшуку та управління активами до європейських стандартів, впроваджуючи найкращі практики і рекомендації ЄС.

Нагадаємо, що раніше цього місяця заступник Голови АРМА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Станіслав Петров відвідав Центр цифрової безпеки та захисту Австрійського технологічного інституту (AIT) у Відні, де зустрівся з його керівником Гельмутом Леопольдом.

Тоді було досягнуто домовленості, зокрема, щодо розширення можливостей для навчання персоналу АРМА в IT-галузі.