Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підтвердило факти постачання українським підприємством сировини для ВПК рф

23-03-2023

Служба безпеки викрила керівництво унікального українського підприємства з Одеси на співпраці з країною-агресором.

Згідно з повідомленням СБУ, компанія продавала ворогу інертний газ високої очистки та обладнання для його обробки, які використовуються у військово-промисловому комплексі рф. 

Зокрема, ці гази потрібні у процесі виготовлення лазерних прицілів для ворожих танків та високоточних видів озброєння.

Як зазначають у Службі безпеки, українське підприємство – унікальне за своїми спроможностями, оскільки може доводити очистку інертних газів до понад 90%. Для прикладу, на території рф місцеві заводи дають лише 60% очистки.

Саме тому ворог намагався зберегти контроль за українською компанією. Для цього у 2022 році фактичні власники установи, які є громадянами рф, формально перепродали її активи кіпрській фірмі та найняли для управління український менеджмент.

Для безперешкодного вивезення сировини замовникам до рф у березні минулого року російські бенефіціари зареєстрували афілійовану комерційну структуру на Близькому Сході. Саме ця фірма у подальшому закуповувала товар у представників одеського підприємства та переправляла його до росії.

В рамках зазначеного розслідування АРМА проаналізовано інформацію про діяльність підприємства, у тому числі щодо фінансово-господарської діяльності та експортно-імпортних операцій, а також підготовлено аналітичні матеріали, що підтверджують взаємозв’язок підприємства з бенефіціарними власниками  - громадянами рф - та фінансово-господарські зв’язки із підприємствами ВПК держави-агресора.