Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА підтвердило співпрацю іноземної компанії з російськими спецслужбами з метою збору даних про українських військовослужбовців

22-12-2022

АРМА отримало та опрацювало запит від правоохоронного органу щодо співпраці представників  фінансової компанії однієї із Балтійських країн зі спецслужбами російської федерації, а саме щодо передачі ними персональних даних громадян України, у тому числі українських військовослужбовців.

З метою отримання додаткових даних щодо представників, засновників та бенефіціарних власників фінансової установи, спеціалістами АРМА направлено запит до компетентного органу однієї з іноземних юрисдикцій.

На підставі отриманої відповіді було виявлено, що бенефіціарним власником зазначеної фінансової компанії є громадянин росії. При цьому головним юристом та довіреною особою компанії є українець, який з метою приховування зв’язку з рф змінив свої ім’я та прізвище.

Понад те, з’ясовано, що дана особа пов’язана з більше ніж 200 компаніями у сфері надання фінансових послуг, які зареєстровані в країнах Балтії.

Зібрану інформацію АРМА надало українським правоохоронцям для використання у досудовому розслідуванні.