Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА придбано найбільший пакет військових облігацій з початку війни на 370 млн грн

18-01-2023

АРМА витратило на оборонні потреби держави ще 370 мільйонів гривень – найбільшу суму арештованих коштів з початку повномасштабної війни, спрямовану Агентством на придбання військових облігацій.

Відтак, завдяки купівлі облігацій, до бюджету сукупно перераховано вже понад 1,2 мільярди гривень, а також ще понад 300 млн грн поза використанням інструменту цінних паперів.

Варто зазначити, що поточний (5-й) пакет облігацій придбано завдяки коштам від реалізації на торгах арештованого аміаку російського походження. Відповідну партію сировини обсягом 10 тис. тонн було продано в листопаді минулого року на аукціоні, в ході якого початкова ціна зросла на 26%, або на 77 млн грн. Попри обтяженість активу арештом та необхідність сплати покупцем ПДВ та інших витрат, суттєве зростання початкової ціни аміаку стало наслідком високої конкуренції цінових пропозицій від учасників ринку.

«Наразі реалізація арештованого майна дозволяє швидко та в досить значних обсягах спрямовувати кошти безпосередньо на оборонні потреби держави. Тому АРМА одночасно працює як над реалізацією нових лотів, так і в напрямку законодавчого вдосконалення продажів, оскільки збільшення конкуренції та, як наслідок, ціни реалізації майна дозволить перераховувати більше коштів для Сил оборони», – зазначив керівник АРМА Дмитро Жоравович.