Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА пропонує Уряду передати Одеський НПЗ в управління державі

22-08-2023

Національне агентство звернулося до Кабінету Міністрів з пропозицією визначити управителя для Одеського нафтопереробного заводу за спеціальною процедурою, передбаченою ст. 21-1 закону про АРМА. 

 Таке рішення прийняте з огляду на виявлення ризиків надзвичайної ситуації техногенного характеру на території підприємства.

 Відтак, управителя має визначити Кабмін з-поміж державних компаній, спроможних втілити найбільш оптимальну стратегію розвитку заводу. 

 Агентство ретельно проаналізувало всю наявну інформацію про актив та напередодні звернення до Уряду провело консультації з Одеською ОВА, Фондом держмайна та профільними компаніями нафтопереробної галузі. 

 «Стратегічними активами має управляти держава! Адже лише держава має ресурс для їх збереження. Одеський НПЗ свого часу був одним із найпотужніших підприємств у галузі, однак через постійну зміну власників, багаторічний простій та ворожі обстріли під час війни перетворився на доволі складний об‘єкт управління та інвестицій. Тому в тісній координації з іншими відомствами докладаємо всіх можливих зусиль для відродження заводу у вигідний для держави спосіб»,- пояснила Голова АРМА Олена Дума.