Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА провело круглий стіл щодо застосування інструментів OSINT для виявлення та розшуку активів підсанкційних осіб

28-06-2023

З метою реалізації функцій з виявлення та розшуку активів, профільним управлінням з виявлення та розшуку активів підсанкційних осіб АРМА було організовано та проведено круглий стіл на тему застосування інструментів OSINT у діяльності Нацагентства.

На захід було запрошено ексзаступника міністра інформаційної політики України, експерта з питань інформаційних воєн та конкурентної розвідки – Дмитра Золотухіна.

На початку зустрічі учасники круглого столу обговорили теоретичні основи: визначення OSINT як методики спланованого, структурованого та систематичного дослідження відкритих джерел для пошуку інформації.

Також було розкрито тему ефективності та переваг використання методології OSINT в боротьбі зі злочинністю, зокрема при пошуку активів, які належать особам, що перебувають під санкціями. Було зазначено, що ця методика дозволяє швидко отримувати доступ до великого обсягу відкритої інформації, яка публікується в мережі Інтернет, та аналізувати її для виявлення слідів злочинних дій. Використання OSINT дозволяє значно збільшити швидкість та точність виявлення активів, зокрема нерухомості, фінансових рахунків та інших цінностей за кордоном, які можуть бути пов'язані з підсанкційними особами. Крім того, ця методика допомагає покращити міжнародну співпрацю та обмін інформацією між державами у боротьбі зі злочинністю.

Варто зазначити, що АРМА вже тривалий час інтенсивно впроваджує цифрові технології у робочі механізми Агентства, постійно взаємодіє з різними правоохоронними органами та компетентними структурами за кордоном.