Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА провело зустріч з найпершим створеним в ЄС органом з розшуку та конфіскації активів— COSC Бельгії

08-10-2024

 

Керівництво Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) провело онлайн-зустріч з представниками Центрального органу з питань арешту та конфіскації Королівства Бельгія (COSC). Це перша зустріч між відомствами на рівні керівників органів обох країн. 

У зустрічі взяли участь Голова АРМА Олена Дума та Заступник Голови Грігол Катамадзе. Бельгійській орган представляли Вальтер Квірінен, в.о. директора та Ан Раес, Суддя з питань зв'язку, 

Під час зустрічі обговорювалися важливі питання двосторонньої співпраці, зокрема організацію спільних навчальних тренінгів для фахівців обох відомств та підготовку до підписання міжвідомчої міжнародної угоди.

Олена Дума, Голова АРМА, підкреслила важливість обміну досвідом з бельгійськими колегами: "COSC є першим органом з розшуку та управління активів, створений в ЄС та який нещодавно святкував 20-річчя з дня свого створення. Ваш досвід є надзвичайно цінним для нас, особливо в контексті євроінтеграційних прагнень України".

Грігол Катамадзе додав: "Ця зустріч - логічне продовження нашого діалогу з бельгійськими партнерами. Вчора ми мали плідну розмову з Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом, де також обговорювали співпрацю між АРМА та COSC."

Представники COSC висловили готовність поділитися своїм багаторічним досвідом у сфері управління арештованими активами, а також перейняти кращі практики українського відомства. 

Сторони домовились розробити план спільних навчальних заходів на 2025 рік, прискорити роботу над проектом міжвідомчої угоди та провести наступну зустріч у розширеному форматі з залученням профільних експертів обох відомств.