Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало активи службових осіб, причетних до розкрадання державних коштів

16-10-2024

У рамках розслідування справи щодо викриття масштабної схеми зловживань у одному з державних контролюючих органів до АРМА надійшов запит Державного бюро розслідувань щодо розшуку майна фігурантів кримінального провадження.

За інформацією слідства, службові особи цього державного органу організували нарахування та виплату зарплати фіктивним працівникам. 

Працівники Департаменту виявлення, розшуку фінансових та інших активів АРМА за допомогою інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банківських даних проаналізували обсяг інформації щодо вказаних фізичних осіб, а також наявність у їхній власності активів.

Як результат - виявлено та розшукано: 3 об'єкти житлової нерухомості, 4 авто, 18 земельних ділянок та 5 одиниць зброї. 

Як зазначив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін: "Цей випадок ще раз підтверджує, АРМА є ефективним інструментом боротьби з корупцією. Водночас, для ефективного результату в інтересах держави  необхідно отримання агентством ухвали суду про передачу арештованих активів в управління".

Отримані дані АРМА вже спрямувало до органу досудового розслідування для вжиття заходів щодо накладення арешту на виявлені активи з передачею їх в управління.