Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало майно шахраїв, які ошукали українців на 850 тисяч доларів США

21-05-2024

За запитом Національної поліції України Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало активи учасників злочинної групи, які організували шахрайську схему з пригоном авто на замовлення.

Зловмисники, використовуючи фейкову компанію з продажу та пригону авто здебільшого бізнес-класу, ошукували клієнтів, обіцяючи їм придбати авто на замовлення. Отримавши кошти, вони не виконували свої зобов'язання, а розподіляли викрадені гроші між собою. Таким чином протягом 2024 року підозрювані заволоділи близько 850 тисячами доларів США.

Як повідомив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін, працівники Управління виявлення та розшуку активів АРМА проаналізували інформацію із інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних щодо вказаних осіб та розшукали майно зловмисників.

“Ми провели детальний аналіз усіх реєстрів, які маємо у користуванні та виявили у фігурантів чотири квартири, нежитлове приміщення, земельну ділянку у Львові, автомобілі та 15 банківських рахунків”, - зазначив Павло Великоречанін.

АРМА передало органу досудового розслідування отриману інформацію для накладення арешту на виявлені активи.