Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало понад 260 000 $ США на рахунках компанії, яка ухилялась від сплати податків

22-10-2024

У рамках розслідування справи щодо викриття схеми ухилення від сплати податків до АРМА надійшов запит правоохоронного органу щодо розшуку майна фігурантів кримінального провадження.

За інформацією слідства, фігурант кримінального провадження умисно ухилявся від сплати податків, створюючи та використовуючи юридичних осіб для формування фіктивного податкового кредиту з ПДВ.

Працівники Департаменту цифрового розвитку виявлення та розшуку активів АРМА за допомогою наявних інструментів та доступу до відповідних баз даних провели заходи виявлення та розшуку активів.

Як результат - виявлено та розшукано: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також грошові кошти у сумі понад 260 000 $ США на банківських рахунках.

Як зазначив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін: "Ми продовжуємо демонструвати, що держава має потужні інструменти для розкриття навіть найскладніших схем приховування майна. Ця операція є частиною системної роботи АРМА з розшуку активів, отриманими незаконним шляхом, що сприяє зміцненню економічної безпеки України та відновленню справедливості".

Водночас, для ефективного результату в інтересах держави необхідно отримання Нацагентством ухвали суду про передачу арештованих активів в управління. Це дозволить АРМА закупити на цю суму військові облігації (ОВДП), що підтримає економіку та Сили оборони України. Нагадаємо, що АРМА уповноважене на придбання військових облігацій за рахунок арештованих коштів в іноземній валюті.

Зазначену інформацію про активи вже передано до органу досудового розслідування для вжиття заходів щодо накладення арешту на виявлені активи з передачею їх в управління.​​​​​​​​​​​​​​​​