Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА розшукало за кордоном активи підприємців, підозрюваних у несплаті податків на понад 100 млн гривень

22-08-2024

На запит правоохоронних органів АРМА розшукало  активи фігурантів кримінального провадження - українських підприємців, яких підозрюють у несплаті податків на суму понад 100 млн гривень.

Фахівці Нацагентства встановили факти ведення підприємцями бізнесу в кількох країнах Європейського Союзу та у США.

АРМА надіслало відповідні запити до органів іноземних держав. Згідно з отриманими відповідями було підтверджено наявність у фігурантів кримінального провадження активів за межами України, а саме: компаній, зареєстрованих за кордоном зі значним статутним капіталом, та транспортних засобів.

«Нацагентство активно співпрацює з правоохоронними органами, розшукуючи та виявляючи злочинно набуті активи як в Україні, так і за кордоном. Наші фахівці користуються сучасними методами розшуку, зокрема, такими як OSINT. АРМА активно співпрацює з міжнародними партнерами та правоохоронцями. Злочинці мають розуміти, що приховати своє майно не вдасться навіть за межами країни», - зазначив заступник Голови АРМА Павло Великоречанін.

З метою подальшого накладення арешту на активи АРМА вже передало інформацію про закордонні активи фігурантів кримінального провадження правоохоронним органам.

Нагадаємо, що у червні АРМА розшукало активи українських підприємців, які під час здійснення господарської діяльності ухилились від сплати податків та зборів в особливо великих розмірах.