Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА, СБУ та Кіберполіція долучилися до програми Binance, спрямованої на боротьбу зі злочинами з використанням криптовалют

10-03-2023

Провідна світова блокчейн-екосистема та постачальник криптовалютної інфраструктури Binance провела тренінги для співробітників Кіберполіції України, СБУ та АРМА у рамках своєї глобальної програми з навчання співробітників правоохоронних органів.

Долучення до проекту профільних українських відомств спільно ініціювали АРМА та Кіберполіція.

Вказана програма є першою скоординованою ініціативою в галузі по всьому світу. Вона була створена, щоб допомогти компетентним органам виявляти фінансові та кіберзлочини, а також для допомоги у судовому переслідуванні зловмисників.

В Україні тренінги проводив Ярек Якубчек, керівник відділу навчання правоохоронців Binance. Програма навчання складалася з онлайн-семінарів про блокчейн та криптовалюти, а також матеріалів, що розширюють розуміння динамічного правового та нормативного середовища. Під час семінарів детально обговорювалася політика Binance щодо боротьби з відмиванням грошей (AML) та методи розслідування, розроблені компанією для виявлення та запобігання потенційним шахрайствам.

Під час заходу обговорено подальші кроки, спрямовані на зміцнення взаємодії з метою протидії фінансовим злочинам та фінансуванню тероризму з використанням віртуальних активів.

Як повідомлялося, в 2022 році АРМА розпочато співпрацю з найбільшими криптовалютними біржами світу щодо обміну інформацією, яка може використовуватися під час виявлення та розшуку активів.

Станом на сьогодні Національне агентство налагодило канали зв’язку та взаємодію з великими криптобіржами, що дозволяє додатково встановлювати факти існування цифрових і віртуальних активів у фігурантів кримінальних проваджень та сприяє підвищенню ефективності взаємодії з правоохоронними органами щодо надання додаткової інформації для накладення арешту на виявлені криптовалютні активи.

 

Довідково про Binance

Binance – провідна світова блокчейн-екосистема та постачальник криптовалютної інфраструктури з комплексом фінансових продуктів, який включає найбільшу за обсягом біржу торгівлі цифровими активами. Платформа Binance, якій довіряють мільйони людей у ​​світі, має на меті допомогти користувачам здобути свободу грошей. Вона пропонує унікальний портфель криптовалютних продуктів та можливостей. Серед них: торгівля та фінанси, освіта, дослідження, благодійність, інвестиції та інкубація, децентралізація та інфраструктурні рішення, а також багато іншого. Для отримання більш детальної інформації відвідайте Binance.com.