Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та ARB Мальти провели першу зустріч на рівні профільних підрозділів в межах підписаної угоди

17-09-2024

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) постійно посилює міжнародну співпрацю підписуючи нові міжнародні міжвідомчі угоди з партнерами. Втім, Нацагентство також продовжує зміцнювати співпрацю і межах вже підписаних угод. 

АРМА та Бюро з пошуку та повернення активів Республіки Мальта (ARB) провели першу зустріч на рівні профільних підрозділів з виявлення та розшуку активів в межах підписаної міжнародної міжвідомчої угоди. З боку ARB були Директор Бюро Ентоні Севаста та Старший менеджер з операційної діяльності Кетрін Захра.

Голова АРМА Олена Дума виступила перед мальтійськими колегами із вітальним словом, зазначивши, що ця зустріч є черговим кроком довгострокової співпраці між відомствами. «АРМА та ARB мають спільні цілі та задачі в межах своїх повноважень, тому такі зустрічі між підрозділами наших органів мають стати регулярною практикою обміну інформацією та досвідом», — зазначила вона. 

Також заступник Голови АРМА Грігол Катамадзе запропонував ARB запланувати спільні навчання фахівців обох установ із запрошеними експертами в сфері розшуку активів: «Ми розуміємо, що злочинці не стоять на місці і знаходять нові й нові способи приховувати свої незаконні активи. Ми маємо обʼєднувати зусилля, щоби протистояти сучасним викликам на міжнародному рівні. Спільні навчання — це той майданчик, який дозволить нам діяти максимально синхронно та оперативно»

Представник Департаменту виявлення, розшуку та повернення активів в іноземних юрисдикціях Анна Макаренко презентувала ARB ключові результати, виклики та напрямки роботи Департаментів. Вона спільно з  представником Департаменту цифрового розвитку виявлення та розшуку активів Павлом Труханом розповіла іноземним колегам про конкретні приклади, де Україна та Мальта вже можуть співпрацювати як напряму, так і через EUROPOL та CARIN. 

Колеги з мальтійського органу були вражені кількістю реєстрів з якими працюють аналітики АРМА та висловили готовність продовжувати вивчати досвід Нацагентства за іншими напрямками роботи.