Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та БЕБ підписали Угоду про співпрацю

04-09-2023

У понеділок 4 вересня 2023 року Агентство з розшуку та менеджменту активів та Бюро економічної безпеки підписали Угоду про співпрацю та обмін інформацією.

У документі, який з боку Агентства підписала Голова АРМА Олена Дума та з боку БЕБ – виконуючий обов’язки Директора Андрій Пащук, передбачені наступні напрямки співпраці:

-          Обмін інформацією для недопущення кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності БЕБ

-          Інформаційна та організаційна взаємодія для забезпечення законності відповідних заходів у разі виявлення ознак підготовки або вчинення кримінальних правопорушень, підслідних БЕБ, під час роботи АРМА

-          Надання АРМА інформації про потреби БЕБ у виконанні АРМА встановлених законом функцій.

«Моєю мотивацією очолити АРМА було задіяти всі можливі механізми задля викорінення корупційної складової при управлінні та реалізації арештованих активів. Перші перевірки вже довели існування ризиків та неефективність управління, на що АРМА миттєво відреагувало, - прокоментувала Олена Дума, Голова АРМА. – Втім, визначення нових управителів не вирішує питання комплексно. Співпраця АРМА з БЕБ, яке протидіє економічній злочинності, принесе державі суттєві економічні результати».

«Підписана Угода сприятиме напрацюванню системних підходів до обміну інформацією, пошуку та управлінню активами, набутими злочинним шляхом. Це пришвидшить процес передачі від Бюро до АРМА арештованих коштів, зокрема, й російського походження та вплине на ефективність використання вилучених активів на користь держави», - зазначив виконуючий обов’язки Директора Бюро економічної безпеки України Андрій Пащук.

Нагадаємо, що у 2023 році Агентство з розшуку та менеджменту активів взяло курс на максимізацію надходжень до державного бюджету коштів від управління арештованим майном. Цьому, зокрема, сприятиме офіційне відкриття 25 серпня 2023 року Реєстру арештованих активів