Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Державна судова адміністрація врегулювали порядок електронної інформаційної взаємодії

18-06-2020

АРМА та Державна судова адміністрація України підписали спільний наказ «Про затвердження Порядку електронної інформаційної взаємодії Державної судової адміністрації України та Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Порядок визначає механізм електронної інформаційної взаємодії АРМА та Державної судової адміністрації України. Завдяки врегулюванню такої взаємодії, обмін інформацією між органами дозволить забезпечити оперативне отримання місцевими/апеляційними судами необхідних відомостей, що сприятиме вчасному розгляду ними справ. Зі свого боку,  АРМА здійснює черговий крок до належної реалізації повноважень в частині формування та ведення Єдиного реєстру активів, на які накладено арешт у кримінальному провадженні.

Необхідність видання спільного наказу виникла у результаті технічної реалізації затвердженого спільного протоколу між АРМА та Державним підприємством «Інформаційні судові системи», що визначає механізм передачі електронних примірників судових рішень з Єдиного державного реєстру судових рішень.  

Водночас наказом враховано вимоги постанов Кабінету Міністрів України від 08 вересня 2016 року № 606 «Деякі питання електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів» та від 10 травня 2018 року № 357 «Деякі питання організації електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів».

Відповідно, наказ АРМА та Державної судової адміністрації України від 23 травня 2018 року № 254/107 «Про затвердження Порядку надання електронних примірників копій судових рішень усіх інстанцій та узгодженої інформації по кримінальних провадженнях з центральної бази даних автоматизованої системи документообігу суду» визначено таким, що втратив чинність.