Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Кіберполіція підписали Меморандум про співпрацю

25-09-2023

У понеділок 25 вересня 2023 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Департамент кіберполіції Національної поліції України підписали Меморандум про співпрацю.

АРМА на зустрічі представляла Голова Агентства Олена Дума, Кіберполіцію - начальник Департаменту генерал поліції III рангу Юрій Виходець.

Сторони підбили підсумки попередньої успішної співпраці (зокрема, під час підготовки до офіційного запуску Реєстру арештованих активів) та обговорили запровадження системних підходів до обміну інформацією та арешту активів, набутих корупційним шляхом.

Підписаний Меморандум передбачає проведення спільних конференцій, тренінгів, семінарів і навчань за участю профільних фахівців обох державних органів.

“Я вдячна Департаменту кіберполіції Нацполіції України за суттєву допомогу під час введення у промислову експлуатацію Реєстру арештованих активів. Його запуск за вашого сприяння допоміг якісному інформуванню громадськості про зусилля держави та АРМА зокрема в управлінні арештованим майном,- зазначила під час зустрічі Голова АРМА Олена Дума. - Обидва органи мають ще тісніше співпрацювати у кіберпросторі".

«Останнім часом комп’ютерні технології все частіше використовуються для приховання незаконно набутих активів. Співпраця кіберполіції з АРМА дозволить поєднати цифрову криміналістику із класичними методами розслідування. Спільними зусиллями вдасться максимально ефективно виявляти злочинно набуті активи і спрямовувати їх на відновлення країни», - наголосив Юрій Виходець.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи управління арештованими криптовалютами та повернення віртуальних активів у контексті впровадження санкційного механізму проти рф. Очільниця АРМА наголосила, що такі заморожені активи потрібно переказувати до України та купувати на них військові облігації, сприяючи обороноздатності України.

Наостанок Олена Дума проінформувала свого колегу про плани Агентства сприяти появі нової спеціальності, украй необхідної для України, - "цифровий детектив".