Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Литва посилять взаємодію у сфері виявлення та розшуку активів

23-01-2024

У вівторок 23 січня відбулась робоча зустріч Голови АРМА Олени Думи з Надзвичайним та Повноважним Послом Литовської Республіки Й.В. паном Вальдемарасом Сарапінасом.

Олена Дума поінформувала литовського амбасадора про діяльність АРМА та перші кроки у напрямку переформатування та вдосконалення роботи Агентства. 

Також керівниця АРМА звернула увагу на ключові досягнення Нацагентства, серед яких особливо відмітила відкриття Реєстру арештованих активів. 

При цьому Олена Дума розповіла про майбутні плани роботи Агентства у 2024 році. Серед них - створення, за підтримки європейських партнерів, Офісу реформ при АРМА. Голова Нацагентства звернулась до пана Посла з проханням допомогти в налагодженні більш тісних двосторонніх відносин з колегами з відповідних підрозділів Литовської Республіки.

«В умовах збройної агресії рф АРМА має активізувати співпрацю з компетентними органами іноземних держав та задіяти всі наявні механізми у сфері виявлення та  розшуку активів, що фігурують у кримінальних провадженнях, а також активів, що належать підсанкційним та пов’язаним особам, - сказала Олена Дума. - Таке майно повинне працювати в інтересах нашої держави».

Зі свого боку Надзвичайний та Повноважний Посол пан Вальдемарас Сарапінас пообіцяв сприяння у цьому процесі та запевнив, що Литовська Республіка завжди налаштована на оперативну підтримку України у різних напрямках. 

Таким чином, обидві сторони виявили зацікавленість у налагодженні співробітництва у сфері виявлення та розшуку активів, здобутих злочинним шляхом.

Учасники зустрічі наголосили на важливості ефективного обміну досвідом і кращими практиками. Крім того, заступник Голови АРМА з питань європейської інтеграції, Надзвичайний і Повноважний Посол Грігол Катамадзе виступив з ініціативою щодо поглиблення співробітництва з Департаментом кримінальних розслідувань Генеральної прокуратури Литви шляхом укладення Меморандуму про партнерство та співробітництво, передавши проєкт зазначеної угоди на розгляд литовської сторони. АРМА глибоко переконане, що такий документ сприятиме встановленню та розвитку конструктивних та довгострокових відносин.

Наприкінці зустрічі Голова АРМА подякувала народу і Уряду Литовської Республіки за стійку позицію та потужну підтримку, яку вони надають Україні у протидії російській агресії.

АРМА продовжує проактивну роботу на міжнародній арені, включаючи всі наявні механізми у сфері виявлення та розшуку активів, зокрема через дипломатичні канали.