Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та Національна академія СБУ підписали Меморандум про співпрацю

26-09-2023
У вівторок 26 вересня Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Національна академія Служби безпеки України підписали Меморандум про співпрацю. АРМА представляла Голова Агентства Олена Дума, СБУ – ректор Академії СБУ Андрій Черняк. Під час зустрічі обидві сторони визнали, що встановлення ефективної співпраці відповідає інтересам обох державних органів, та наголосили на тому, що взаємодію між Агентством та Академією СБУ необхідно системно удосконалювати. «Центральна місія АРМА – допомагати іншим правоохоронним органам у розшуку корупційних активів та, у цілому, сприяти економічному відновленню України під час війни через управління арештованим майном, - прокоментувала Олена Дума, Голова АРМА. – Я дуже розраховую на підтримку та допомогу Національної академії СБУ у підвищенні кваліфікації наших співробітників. Впевнена, ми зможемо спільно розвивати обидві державні інституції та працювати на благо нашої держави».
 
«Наша майбутня співпраця має широкий спектр можливостей. Окрім підготовки фахівців АРМА із OSINT, інформаційної безпеки, санкційної політики, режимно-секретної діяльності, експерти Академії СБУ також можуть допомагати в розробці нормативно-правових актів, що стосуються діяльності АРМА», – зазначив ректор Академії Андрій Черняк.
Крім того, керівники обох відомств погодили наступні форми інституційного співробітництва:

А) реалізація інноваційних освітніх заходів (консультації, практичні семінари, відкриті лекції, тренінги, вебінари, заходи обміну набутим досвідом відповідно до мети меморандуму);
Б) організація студентських практик та сприяння професійній орієнтації вихованців Академії;
В) створення належних умов для підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників АРМА;
Г) надання методичної та консультативної допомоги;
Ґ) участь у розробці проєктів законів, міжнародних договорів, інших нормативно-правових актів, у проведенні наукової експертизи нормативно-правових актів тощо.