Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА та «Укртранснафта» підписали договір управління нафтопродуктопроводом «Самара – Західний напрямок»

01-07-2021

АРМА уклало договір управління частиною нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» з АТ «Укртранснафта».

Управління триватиме протягом наступних 5 років або до моменту скасування арешту на актив.

Як зазначив керівник АРМА Віталій Сигидин, впродовж цього часу компанія має сплачувати до Державного бюджету щонайменше 1,1 мільйона гривень гарантованого платежу.

«Новий управитель не лише зобов’язаний перераховувати до бюджету частину отриманого доходу, а передусім повинен дбати про збереження активу, здійснюючи необхідні для цього витрати», - наголосив посадовець.  За його словами, відтепер держава спільними зусиллями контролюватиме стратегічний об’єкт, від повноцінного функціонування якого залежить баланс на ринку нафтопродуктів.

Заходи управління здійснюватимуться щодо частини нафтопродуктопроводу, яка знаходиться на території України, зокрема Закарпатської, Львівської, Рівненської та Житомирської областей. «Укртранснафта» здійснюватиме господарську діяльність з транспортування, зберігання, перевалки на автомобільний та залізничний транспорт нафтопродуктів.

Після підписання договору управитель має отримати ряд дозвільних документів, без яких неможливо здійснювати фактичну експлуатацію активу. Разом з тим, АТ «Укртранснафта» виразило готовність отримати необхідні дозволи, ліцензії та сертифікати найближчим часом.

Як повідомлялося, в лютому цього року ухвалою Вищого антикорупційного суду АРМА передано частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок». 25 березня Агентство оголосило відкритий конкурс для управителя активом, а 16 квітня обрало переможцем конкурсу АТ «Укртранснафта», яке відповідало встановленим критеріям та запропонувало найбільш вигідні умови управління.