Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА укладено договір з Національним банком України

28-01-2020

Відповідно до пункту 10 частини першої статті 62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» АРМА має доступ до інформації щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю.

На реалізацію зазначеного права 23.01.2020 між АРМА та Національним банком України укладено договір «Про надання послуг системою електронної пошти Національного банку України», згідно з яким НБУ надає АРМА інформаційні послуги щодо забезпечення передавання  інформації засобами електронної пошти з метою виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному проваджені.

Агентством налагоджено інформаційний обмін з 68 діючими банківськими установами. На письмову вимогу АРМА банками надається інформація стосовно юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю щодо наявності та стану рахунків, операцій за рахунками конкретної юридичної або фізичної особи, фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності.

Крім того, АРМА отримує інформацію про залишки на рахунках у банках у гривнях, доларах США, євро та ін.

Нагадуємо, АРМА здійснює повноваження з виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному проваджені, за зверненням слідчого, детектива, прокурора, суду (слідчого судді), а також на запит відповідних органів іноземних держав