Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА відшукало активи підсанкційної особи з РФ вартістю понад €12 млн

18-09-2023

У вересні до Агентства з розшуку та менеджменту активів анонімно надійшла інформація про те, що підсанкційна особа володіє елітною нерухомістю на території Королівства Іспанія. Орієнтовна вартість якої складала понад 12 мільйонів євро. 

Під час опрацювання даного повідомлення працівники АРМА з’ясували, що підсанкційною особою є ректор одного з провідних російських технічних вишів у галузі електроніки, інформаційних та комп’ютерних технологій. На базі цього ВНЗ створено групу науково-дослідницьких центрів, основним напрямком яких є науково-виробнича діяльність в галузі мікро- та наноелектроніки й інформаційно-телекомунікаційних технологій.

«Заходами OSINT встановлено, що основними замовниками вказаних науково-дослідних центрів є підприємства ВПК країни-агресора. Їх вироби використовуються у військово-космічній галузі, зокрема при створені ворожих крилатих ракет та БПЛА», - прокоментував заступник Голови АРМА Павло Великоречанін.

З метою заходів з арешту, блокування виявлених активів та визначення механізму їх подальшого стягнення у дохід держави АРМА передало відповідну інформацію до правоохоронних органів.

Нагадуємо, що кожен громадянин може повідомити про незаконні активи за цим посиланням