Ц
Ц
Ц
A
A
A+

АРМА відшукало активи української мережі магазинів з російськими кінцевими бенефіціарними власниками

20-11-2023

Під час опрацювання запиту правоохоронного органу працівники АРМА виявили та розшукали активи фігурантів кримінального провадження, які здійснювали господарську діяльність у взаємодії з РФ та незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території (у тому числі окупаційними адміністраціями держави-агресора).

Ключові фігуранти, що мають російське громадянство, організували злочинну схему в тандемі з українськими партнерами для продовження своєї діяльності в Україні в обхід запроваджених санкцій та збереження бізнесу у нашій державі. 

Фактично підсанкційна юридична особа, бенефіціарними власниками якої є громадяни РФ, вела свої справи в Україні під виглядом інших юридичних осіб, уникаючи чинних регуляторних заходів.

За словами заступника Голови АРМА Павла Великоречаніна, працівники Агентства виявили наступні активи в Україні та за її межами:

-       Автомобільний транспорт: 15;

-       Житлова нерухомість: 9;

-       Нежитлова нерухомість: 8;

-       Земельні ділянки: 8;

-       Нематеріальні активи: 40;

-       Частки в статутному капіталі: близько 4 млн. грн.;

-       Грошові кошти: понад 900 млн. грн.

Отримані дані АРМА спрямувало до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів (зокрема, накладання арешту та подальшої конфіскації).